Berlinerpoplene er en storsucces

Berlinerpoplene er den mest sette dramaserien på NRK1 etter årtusenskiftet. Serien er en NV-samproduktion mellem NRK, Sveriges Television (SVT) og Ríkisútvarpið (RUV)

Seertallene til ‘Berlinerpoplene’ på NRK fortsetter å stige. I denne uke ble tredje episode i serien sett av hele 967.000 i gjennomsnitt.

Ifølge medieforsker Kristian Tolonen i NRK er tallene uvanlig høye til å være en dramaserie:

– For å sette det i statistisk sammenheng er det uvanlig høyt. Det er ikke ofte du ser seertall på 800 000 på en ukedag, så dette er sannsynligvis noe av de høyeste seertallene vi har sett hos norskprodusert drama. Krimserier som ‘Svarte Penger, Hvite Løgner’ og ‘Kodenavn Hunter’ har også hatt tall rundt 800 000, men det er som sagt krim. Det er mer nærliggende å sammenligne ‘Berlinerpoplene’ med ‘Størst av alt’, som hadde et tall rundt 500 000, sier Tolonen til Dagbladet.no.

Dermed er tv-versjonen av Anne B. Ragdes bok den mest sette dramaserien på NRK1 etter årtusenskiftet. ‘Deadline Torp’ er skjøvet ned til andreplass med 917.000 seere i en enkeltepisode. På tredjeplass ligger ‘Kodenavn Hunter’ – ligeledes en NV-samproduktion, som i sin mest sette episode hadde 909.000 seere.

Kilder: www.kampanje.com, www.dagbladet.no