Ännu mer kunskap i Kunskapskanalen

Kunskapskanalen flyttar kanalplats och får utökade sändningstider från och med måndag den 18 januari.

Måndagen den 18 januari 2010 flyttar Kunskapskanalen till SVT24:s nuvarande plats. Då blir kanalen också en kanal på dagtid med utökade sändningstider: från klockan 9.00-01.00 på vardagarna och mellan 12.00-01.00 på helgerna.

– Det här är en gammal dröm som börjar ta form. UR samtiden och “En bok en författare” blir tillsammans med “SVT Forum”, SVT:s förnyade satsning på politisk bevakning, en fullödig intellektuell kanal, säger Erik Fichtelius, VD UR.

– I SVT Forum kommer publiken varje vardag att kunna följa debatten från de viktigaste politiska arenorna. Som väljare i valet 2010 kommer man att kunna höra politiker som kämpar om förnyat förtroende tala till punkt. Det är en viktig demokratisk funktion, säger Christina Johannesson, projektledare för SVT Forum.

UR Samtiden tar plats i Kunskapskanalen med spännande och intressanta seminarier, föreläsningar, goda talare och evenemang från lärosäten och arenor där det offentliga samtalet förs. – Vi vet att det finns ett stort sug efter den här typen av program, “tala-till-punkt-tv” och kunskaps-tv. Många vill bilda sin egen uppfattning utan kommentarer och redigerade urval, säger Lena Allerstam, redaktionschef för UR Samtiden. – Det ska vara tillgängligt för alla.

Kunskapskanalen bjuder också på en ny daglig programserie där facklitteraturen står i fokus. “En bok – en författare” lyfter fram den rika och fantastiska utgivningen av svensk och utländsk facklitteratur måndag till fredag.