Årets Festival of Digital Narratives på vej – save the date!

I efteråret 2019, den 26. og 27. september har du igen mulighed for at deltage i det årlige Nordvisions-træf, Festival of Digital Narratives. Det bliver to dage med sceneoplæg, hvor public service-folk fra hele verden fremviser spændende nye, banebrydende projekter med afsæt i det digitale.

Som i de tidligere år, vil der være en bred variation af fortælletyper og succes-projekter, som dog har det tilfælles, at de anvender de nye teknologiske muligheder og har haft succes i deres hjemland.

For tredje år i træk præsenterer en smuk buket af digitalt funderede projekter. Som i de tidligere år, vil der være en bred variation af fortælletyper og succes-projekter, som dog har det tilfælles, at de anvender de nye teknologiske muligheder, og har haft succes i deres hjemland. Samt at de er relevante at opleve for alle, som arbejder med radio, tv, digitalt eller i helt fjerde områder hos en af de nordiske brodcastere.


Oplægsholdere fra hele verden

Tidligere har festivalen bud på oplægsholdere fra Norden og Europa, men også USA, Canada og Japan. Betingelsen for at blive valgt ud til at stå på scenen har været, at oplægsholderne skulle kunne slå benene væk under publikum, have et bankende public service-hjerte og kunne præsentere kort, præcist og overbevisende. 

Sådan bliver det også i år.

”Jeg ser masser af gode grunde for folk fra de nordiske broadcastere til at valfarte til DR Byen i september. Programmet for i år tegner allerede meget lovende. Der vil være en hel del nordiske projekter på scenen i år, for de er altid populære.  Men man vil også møde presenters fra resten af verden, som kommer til København for at dele deres opfindelser, erfaringer og succes-historier – store som små”, siger festivalleder Kåre V. Poulsen.


Festivalleder, kurator og moderator Kåre V. Poulsen.


Speciel fokus på nordisk streaming

I 2017 og 2018 deltog der publikum fra hele Norden, og det er ambitionen i år at få hele norden bredt repræsenteret i salen. Det sker blandt andet ved at der bliver sat fokus på streaming – både video og lyd – som udgør en stor del af det digitale output, som leveres i Norden.

Festivalens program forsøger i det hele taget at tage hensyn til, at publikum kommer fra meget forskellige typer af tv-radio- og webproduktion.

”Alle skal gerne kunne finde noget nyt, som kan inspirere dem her og nu, men også det tankevækkende, som kan få værdi på længere sigt”, siger Kåre V. Poulsen.


Rama Allen i Helsingfors 2018. På mange måder vil festivalen i 2019 ligne den, som kunne opleves i Helsingfors, og i København i 2017. Der vil stadige være en rig mangfoldighed af fortælle-former, som appellerer til et bredt publikum. Foto: Ilmari Fabritius.


Fedt scene-program og dyb inspiration

Der vil være masser af hands-on-projekter og greb, samt en række stærke keynotes fra nær og fjern, som vi kan lære noget af.

”Alle, som kommer til København i de her dage, vil få dyb inspiration til, hvordan de via det digitale vil kunne gøre deres egne programtyper bedre og mere relevante for brugerne, samt hente inspiration til nye tiltag. Man møder også de lidt mere spacede presenters, som har opfundet helt nye typer af projekter, f.eks. ved hjælp af spritny teknologi, som først lige er kommet frem. Vi ender altså med at kunne se frem til et ret fedt scene-program i år”, fortæller Kåre V. Poulsen.

> Festivalen varer to dage: Torsdag d. 26.9 kl. 12.00 til fredag d. 27.9 kl. 15.00

> Den er åben for alle medarbejdere i Nordvisons landene. Der er et begrænset antal pladser.

> Deltager-gebyret er 110 euro pr person for begge dage inklusive frokost-­sandwich og kaffe begge dage.

> Der vil være mulighed for at deltage i fælles middag/spisning om aftenen i København den 26.9.

> Tilmelding vil blive mulig her på Nordvisions side fra midt i maj måned.