SVT Play slog rekord under 2023

Antalet unika besökare ökade med tio procent jämfört med året innan, och därtill är SVT Play landets mest uppskattade streamingtjänst.

Foto: SVT.

SVT Play kan presentera glädjesiffror för år 2023: Antalet unika besökare ökade med tio procent jämfört med året innan, och det betyder rekord för streamingtjänsten.

Två program sticker särskilt ut, skriver SVT:

Julkalendern ”Trolltider – legenden om bergatrollet” är den mest sedda någonsin online.

Storsatsningen ”Historien om Sverige” slog även den rekord: Premiärdagen lockade till mer tittande än något tidigare innehåll för vuxenpubliken.

”Vi är himla glada och stolta över förtroendet och engagemanget från tittarna. Vi satsade stort på historia 2023 och det visade sig gå hem online. Och jag tror att jag kan lova att vi kommer att ha ett lika starkt och brett utbud även under 2024, då vi bland annat kommer att satsa extra stort på musik”, säger programdirektör Eva Beckman till SVT.

SVT Play är också den mest uppskattade streamingtjänsten i Sverige. På uppdrag av SVT har Norstat undersökt hur nöjda användarna är med olika tjänster, och SVT Play kammar hem ett resultat på 4,1 i snitt, på en femgradig skala. För 2023 svarade 73 procent av de tillfrågade att de föredrar SVT Play som streamingtjänst.