SVT: Oförstådda killars perspektiv i nytt ungdrama

Den nya serien ”Bror” vill skapa förståelse för oförklarliga beteenden bland unga män, och har nu nordiskt stöd

Foto: SVT.

När Nordvision i går ordnade sin senaste pitch för nordiska projekt för den unga vuxna publiken, så fanns ”Bror” med bland presentationerna. Serien vann också gehör under pitchen, som gör att den nu kan nå en ung publik även utanför Sveriges gränser på andra nordiska public service-plattformar.

Den primära målgruppen, de unga killarna på väg in i vuxenvärlden, är det inte många som verkligen har försökt förstå, konstaterar Petter Bragée, programchef på SVT i Malmö.

”Men för snart två år sedan, kom den ständigt nyfikna och begåvade redaktören på programdivisionen i Malmö, Hanna Lagerberg, till mig och berättade om en idé hon hade. En idé om en dramaserie om just de här killarna. En gedigen researchad serie om gränslandet mellan stökighet, allmän maskulinitet och samhällets normer. En serie om grupptryck, ångest och oemotståndlig charm. En serie som dessutom har en spännande story och fyra väldigt fina karaktärer”, skriver Bragée.

Nu finns serien ”Bror” på SVT Play, och genom samarbetet inom Nordvision kan den snart nå målgruppen på andra håll i Norden.

”’Bror’ är en liten serie men med ett stort hjärta. Ge den en chans. Ett par avsnitt, gärna fyra. Jag vill i alla fall ha ’Bror2’”, skriver Petter Bragée.

En nordisk samproduktion genom Nordvision

NRK, RUV och Svenska Yle är med som samproducenter för “Bror”.