SVT: Nyutvecklad serie hjälper med sömnen

”Sov gott” fick nordiskt fondstöd och ska nu öka kunskapen om sömn. Det blir även “tråkig tv att somna till” i en särskild play-lista.

Tittelbilde fra serien "Sov Gott" med David Batra og Anna Manneheimer

Foto: SVT.

I juni 2021 tilldelades projektet ”Sov gott” utvecklingsstöd, med NRK, Svenska Yle och RUV som partner.

Nu kommer den färdiga serien på SVT Play, skriver faktabeställare Anna Luuk Priske.

Det är SVT i Göteborg som står bakom den nästan fyra timmar långa faktaserien, med välkända komikern, författaren och programledaren David Batra som värd.

Batra, som själv lidit av sömnproblem, har samlat fyra andra människor med liknande besvär, och tillsammans med sömnforskaren Christian Benedict går de på upptäcktsresa för att hitta verktyg och hjälp för att sova bättre.

”Det behövs bred och djup kunskap som lär oss att sova gott! Och det hoppas jag att SVT kan bjuda på när vi satsar på underhållande bred kunskap som engagerar publiken, och som fortsatt gör SVT till en självklart lysande samlingsplats för kunskap och gemenskap”, skriver Anna Luuk Priske, och fortsätter:

”Sömnsatsningen paketeras i en sömnlista på SVT Play, där även innehåll från Din Hjärna och Fråga Doktorn till Beppes Godnattstund ryms med sömnrelaterat innehåll. Själv ser jag fram emot play-listan ’tråkig tv att somna till’, som Sov Gott-redaktionen satt ihop från Öppet Arkiv.”