Svenska Yle: Ny mediechef och ny redaktionschef

Kaj Lindlöf. Foto: Yle.

I juni meddelades att Svenska Yles dåvarande mediechef Mikaela Sonck blir ny kommunikationschef på Utbildningsradion (UR) i Stockholm.

Nu har Kaj Lindlöf utsetts till hennes efterträdare.

Lindlöf är ett känt namn i finlandssvensk media. Han kommer närmast från posten som försäljningsdirektör och medlem i ledningsgruppen för medie- och tidningshuset HSS Media.

“Svenska Yle har en oerhört viktig roll i finlandssvenskarnas vardag och jag hoppas med min erfarenhet och kunskap från digitala transformationsprocesser inom media kunna bidra till att hålla Svenska Yle relevant även i framtiden”, säger Kaj Lindlöf till Svenska Yle.

Mediechefen på Svenska Yle har huvudansvaret för utgivningen och profilen på Yle Fem, Yle Vega, Yle X3M, Yle Arenan, svenska.yle.fi och i BUU-appen.

Mattias Erkkilä har utsetts till Svenska Yles nya redaktionschef med fokus på utveckling. Han kommer där att ansvara för en rad områden, såsom innehålls- och kompetensutvecklingen, och han ingår även i bolagets strateginätverk.

Erkkilä efterträder Alex Fager, som nyligen gått över till posten som chef för strategiska projekt vid finska Yles enhet för sport och evenemang.