Stärkt utrikesbevakning i Sveriges Radio

Bland annat satsar Ekot på att bredda bilden av Ryssland och säkerhetsläget

Naila Saleem blir Sveriges Radios första fasta korrespondent i Sydasien. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Den första mars blir på sätt och vis historisk i Sveriges Radios utrikesrapportering. Då tillträder Naila Saleem som den första korrespondenten med fast tjänst i Sydasien. Hon ska därmed förbättra bevakningen av länder som Indien, Pakistan och Afghanistan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Det känns fantastiskt roligt och mycket hedrande att få bli Sveriges Radios första Sydasienkorrespondent. Jag är så stolt över att företaget nu utökar sin bevakning i Asien, som blir en allt viktigare region i världen både geopolitiskt och ekonomiskt”, säger Naila Saleem, som även i dag är reporter med fokus på utrikesfrågor på nyhetsredaktionen Ekot.

Även i USA sker det förändringar, då SR flyttar en av sina två korrespondenttjänster i landet till västkusten, med nya perspektiv och bättre täckning av skeendena i teknologistinna Silicon Valley.

Publiken efterfrågar mer fördjupning kring Ryssland och Ukraina efter det spända läget, och Sveriges Radio besvarar detta med en ny satsning: ”Radiokorrespondenterna Ryssland”, som finns som podcast och hörs i kanalen P1 på söndagar.