Ny ledare för DR Ung till hösten

Från den första augusti tar Ditte Christiane Jensen över som ledande redaktionschef för ung-redaktionen.

Foto: Marcus Redvall/DR.

Från den första augusti är hon ledande redaktionschef för DR Ung.

Det betyder att hon får det övergripande ansvaret för avdelningarna P3 TV, P3 Social, ung på dr.dk och Tværgående, samt DR Lyd.

”Et tydligt och sammanhängande ung-erbjudande med fokus på danska ungas liv är en viktig del av DR:s verksamhetsstrategi, ’Sammen om det vigtige’, och jag är därför mycket glad över att just Ditte har sagt ja till att vara med och höja DR:s ambitioner på området”, säger Henrik Bo Nielsen, direktör i DR för Kultur, barn och unga.

Själv konstaterar Ditte Christiane Jensen att det genom hela hennes arbetsliv funnits ett spår kring förmedling, om att utveckla och leverera meningsfullt innehåll, särskilt via digitala plattformar.

”Det nya jobbet i DR är därför ett helt naturligt nästa steg för mig. I en tid där vi sällan samlas kring särskilda tillställningar, så ser jag mitt nya arbete som en enastående möjlighet för att stå i framkant för att samla de unga i gemenskaper, där de kan definiera sig själva, spegla sig i andra, känna sig sammanhörande och förstå det samhälle som de är en del av”, säger hon till DR.