Ny direktör för Yles nyhetsverksamhet

Panu Pokkinen, som nu leder enheten för sport och evenemang, tar över ansvaret för finska Yles nyhets- och aktualitetsverksamhet senast den första januari 2025.

Foto: Yle.

Yles styrelse har valt Panu Pokkinen till ny direktör för Yles nyhets- och aktualitetsverksamhet. Han tillträder senast den första januari nästa år.

Pokkinen får därmed ansvar för nyheter och aktualiteter på finska och andra språk, förutom svenska och samiska.

Pokkinen är nu direktör och ansvarig chefredaktör för enheten för sport och evenemang i finska Yle.

Han har även innan dess haft en rad ledande ställningar i den finska mediebranschen.

”Panu Pokkinen har som direktör för enheten för Sport och evenemang visat stor förmåga att förnya verksamheten. Som ledare är han en lagspelare som inspirerar människor till förändring. Yle är landets mest pålitliga nyhetsmedium och under ledning av Panu Pokkinen värnar vi också i framtiden om detta förtroende i Finland och med hela nyhetsredaktionens kraft, säger Yles verkställande direktör Merja Ylä-Anttila.

“Det är en ära att stiga in i ledande roll inom finländsk journalistik i en tid där artificiell intelligens och samhällets fragmentering utmanar inhemsk media. Grunden är god: Yles journalistik ger en pålitlig och balanserad bild av Finland och världen”, säger Panu Pokkinen till Yle.