DR: Stort intresse för ny arkivtjänst

Under de första veckorna efter att ”Gensyn” lanserades på DRTV så har mer än en halv miljon besökare kommit förbi den nya arkivtjänsten – och de använder nästa två timmar per dag på innehållet.

DR:s publiceringschef Peter Rosberg. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR.

”Gensyn” är DR:s nya erbjudande för arkivinnehåll på streamingtjänsten DRTV. Sedan premiären den 15 mars så har mer än en halv miljon besökare hittat till tjänsten, och de som tittar på gamla pärlor ur tv-arkivet gör det nästan två timmar om dagen.

Det är 32-46-åringarna som använder mest tid, och på en delad andraplats kommer 25-31-åringarna och 65+. En tredjedel av tittandet föregår i sällskap av andra, visar statistiken från DR Analyse och Nielsen.

”Det är härligt att DR:s kulturarv blir sett tillsammans med andra. Fiktionstitlarna ligger som förväntat högt på topplistan, men jag noterar att i stort sett hela katalogen används. Vi hade som mål att skapa ett erbjudande där danskarna genom ett kuraterat och visuellt inbjudande universum fick lust att gå på upptäcktsfärd – och det har vi lyckats med”, säger DR:s publiceringschef Peter Rosberg.