DR P3 stärker aktualitetsjournalistiken för unga

P3 Radio och Podcast har lagt om kursen, och i det ingår tydligt att förstärka journalistiken kring aktualiteter och ämnen som angår de unga lyssnarna.

Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Foto: © Magnus Eg Møller/DR.

P3 ska sätta dagordningen för de unga lyssnarna och göra målgruppen klokare på världen.

DR P3:s satsning på aktualitetsjournalistik drar också till sig ett nytt namn, till en ny tjänst.

Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen har anställts som ny redaktör, och han ska vara med och lyfta det fördjupande ljudinnehållet som DR riktar till de unga och unga vuxna användarna.

”Det är avgörande för P3 att vi har förmåga att lyfta fram berättelserna om ungas liv och intressen – och att vi kan göra våra lyssnare och användare varse om tendenser, människor och miljöer som ger dem ny kunskap och perspektiv på världen. Därför är jag oerhört glad över att det är just Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen som i egenskap av redaktör ska stå i spetsen för P3:s journalistiska berättelser i ljudform och även digitalt över våra plattformar”, säger Isabella Hindkjær.

Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen kommer närmast från produktionsbolaget Drive Studios, och han har även tidigare arbetat hos DR, då med grävande journalistik samt på talradiokanalen P1.

”Jag ser stor potential i att utveckla och publicera precis den sortens historier (viktiga, kritiska, relevanta historier för P3-användarna, reds anm.) på och för P3:s plattformar”, säger Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen till DR.