DR inför obligatorisk inloggning

Med över en miljon registrerade användare tar DR nu nästa steg i utvecklingen av sina personanpassade tjänster. Från den 30 september ska alla logga in för att titta on demand på DRTV. De linjära kanalerna kan fortsatt ses utan inloggning.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR.

Sedan den förbättrade inloggningen till DRTV lanserades i augusti förra året har antalet registrerade användare fortsatt att öka. Nu kan DR räkna till knappt 1,2 miljoner användare med eget login. Målet är att streamingtjänsten DRTV med hjälp av inloggningen ska erbjuda ett bättre utbud för var och en av användarna.

”Danskarna är ett av världens mest digitaliserade folk. Det ställer stora krav på vår public service-uppgift. Om DR ska vara relevant för danskarna också i framtiden så är det viktigt att vi hela tiden utvecklar oss. För att vi ska lyckas med det så krävs en konstant förnyelse av både DR:s plattformar och innehåll, och här spelar inloggningen på DRTV en stor roll. Det gör DRTV bättre och mer relevant för den enskilda när man loggar in”, säger Lasse Bastkjær Jensen, som är direktör i Strategi & Brugere i DR.

För att hjälpa särskilt äldre med inloggningen så drar DR ut på turné i landet för att bistå med att skapa login även till dem.

Från och med den 30 september i år blir det obligatoriskt att logga in på DRTV. För dem som fortsatt inte vill vara inloggade så kommer de linjära kanalerna fortsatt att kunna ses direkt utanför den inloggade världen.