DR: Fler fasta format i ljudinnehållet

DR:s mål är att nio av tio under 25 år ska använda minst ett av bolagets innehåll år 2025.

Nikolaj Vitting Hermann. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR.

Ljudplattformen DR Lyd ska fånga lyssnarna på bred front, och bolaget planerar för att bygga upp en större palett av olika program tillsammans med fler fasta format som lyssnarna kan återvända till varje vecka. Därtill tillkommer ett flowutbud, som just nu står stabilt i antal lyssnare.

Det här säger Nikolaj Vitting, chef för tvärgående innehåll och programbeställning, till mediesajten MediaWatch (bakom betalmur).

Vittings ambition, skriver mediet, är att externa producenter ska bidra till DR:s utbud av ljudinnehåll med idéer som särskilt tilltalar de unga lyssnarna.

”Det är viktigt att lyssnarna har format som de kan återkomma till. Två av tre podcastanvändare lyssnar till innehåll som de känner till sedan tidigare. För att skapa värde så ska vi ha berättelser, format och journalistiskt innehåll som lyssnarna kan få en fast relation till – det är det sätt som det lyssnas på nu”, säger Vitting till MediaWatch.

Till skillnad från tv-sidan så arbetar DR Lyd fortsatt med både ett digitalt och linjärt huvudspår, då podcastlyssnandet hittills inte påverkat lyssnandet på flowkanalerna negativt.