Husk før du søker…

  • Hva er navnet på prosjektet og hvem som er din bestiller? 
  • Gi en kort beskrivelse av prosjektet – maksimalt 200 ord.
  • Hvor stort er budsjettet du har fra eget bolag til prosjektet? 
  • Hvor mye bidrar samprodusentene med? (Sjekk prosjektkalenderen hvis du er i tvil eller spør Nordvisions-sekretariatet). 
  • Hvem er bestiller hos dine samprodusenter? Disse skal gi Letter of commitment (LOC) ) når søknaden er sendt inn – dette skjer automatisk. 
  • Og sist men ikke minst: Hvor mye penger har du tenkt å søke?  

Hvordan søke penger fra Nordvisionsfondet?

1. Hvem kan søke?
Produsenter i alle Nordvisionsbolagene kan søke om støtte til prosjekter (på tv, radio eller digitale). Det er kun Nordvisionsbolag som kan søke om støtte, men gjerne i samarbeid med en ekstern produsent.
2. Hvordan søker jeg?
Du fyller ut søknadsskjemaet på www.nordvision.org (bak login) og sender det inn. Fondet har deadline to ganger i året – i mai og november. Hvis du ønsker at søknaden hastebehandles mellom deadlines, bes du kontakte oyes@dr.dk.

Søknaden skal oppfylle de aktuelle krav om prosjekters innhold og finansiering, og ha støtte i eget bolag

Hvis det er et utviklingsprosjekt så skal det også være en bestiller (eller tilsvarende) sitt ønske at dette utvikles, mens hvis det er en samproduksjon så må det være et prosjekt som har blitt bestilt.

Les mer i vår guide: svensk / engelsk.
3. Hvor mye penger kan jeg søke om?
Det kommer an på hva slags støtte du søker:
– Hvis du søker utviklingsstøtte (research & development) så kan du søke om inntil 20.000 Euro.

– Hvis du søker om produksjonsstøtte så kan du som hovedprodusent søke om støtte fra fondet tilsvarende maksimalt 50 % av din egenandel.

Alle former for støtte krever i utgangspunktet at minst et annet Nordvisionsbolag er med som samprodusent. For produksjonsstøtte skal samprodusentbidraget være minimum 10 % av søknadssummen (2 % for RUV og Svenska Yle, 1 % for KNR og KVF). Denne egenandelen kan vanligvis ikke finansieres gjennom fonden.
4. Hvordan finner jeg samprodusenter? 
Den vanligste måten å finne samprodusenter fra andre Nordvisionsbolag er ved å sørge for at ditt prosjekt blir pitchet i de relevante programgruppemøter. Her får du en umiddelbar tilbakemelding på prosjektet fra de relevante bestillere. 

For mer informasjon om programgruppemøter og deltakelse, se møtekalender eller kontakt sekretariatet.
5. Når får jeg svar? 
Søknadene behandles på fondsstyremøtet cirka 4 uker etter søknadsfristen og deretter får søkerne direkte beskjed om utfallet.
Søkere som har fått utviklingsstøtte vil få beskjed av Nordvisionssekretariatet sammen med informasjon om kontrakt og utbetalinger av støtten.

Alle tildelinger blir dessuten publisert på http://www.www.nordvision.org/nordvisionsfonden/utdelade_stoed/
6. Hva skjer når min søknad bevilges støtte? 
Hvis du får innvilget din søknad om utviklingsstøtte får du tilsendt en kontrakt med ytterligere informasjoner av Nordvisionssekretariatet, og kan deretter fakturere for å få utbetalt bevilgningen (100 %). 

Hvis du får innvilget din produksjonsstøttesøknad får du utbetalt første rate (50%) etter anmodning til fondsstyrekontakten i ditt bolag. Andre rate utbetales ved prosjektets ferdigstillelse. 
7. Hvem er fondsstyrekontakt i mitt bolag? 
Nordvisionsfondet ledes av et styre, som vurderer og beslutter hvilke prosjekter som skal tildeles penger, og disse er ansvarlige overfor de fem nordiske public service bolags generaldirektører.
Styrelt har fem medlemmer og velger selv sin ordfører. Nordvisionssekretariatet er ansvarlig for den daglige drift. 

Bolagenes fondsstyrelsesmedlemmer:
DR:      
Julie Lungholt
Saksbehandler: Nikolaj Vitting
NRK:   
Arne Helsingen 
Saksbehandler: Andre Haglund
RUV:   
Birgir Sigfusson
SVT:   
Karin Tideström 
Saksbehandler: Christian Wistrand
Yle:   
Johanna Törn-Mangs (Ordfører)
Ville Vilén (Yle)

Nordvisionssekretariatet er sekretær for fondet.
8. Hva er Nordvisionsfondets søknadsfrister?
Fondet har deadline to ganger i året – i mai og november. Hvis du ønsker at søknaden hastebehandles mellom deadlines, bes du kontakte oyes@dr.dk.

Du finner også en oversikt over de kommende deadline i vår møtekalender.
9. Hva kreves for å søke om produksjonsstøtte?
Søker skal være et Nordvisionbolag, som betraktes som hovedprodusent i Nordvisionssammenheng – også selv om en ekstern part er ansvarlig for produksjonen eller er å regne som den faktiske hovedprodusent.

Hovedprodusent kan søke om støtte fra fonden tilsvarende maksimalt 50 % av sin egenandel.
I tillegg må man ha med minst et Nordvisionsbolag som samprodusent. Det totale samprodusentbidraget skal være minimum 10 % av søknadssummen (2 % for RUV og Svenska Yle, 1 % for KNR og KVF). Denne egenandel kan vanligvis ikke finansieres gjennom fonden.

For eksempel: Hvis man søker om en million kroner fra fonden skal man selv bidra med minimum en millioner, samt bidrag fra minimum et annet Nordvisionsbolag tilsvarende minimum 100.000 (evt. 20.000 fra RUV eller Svenska Yle eller 10.000 fra KNR eller KVF). Både hovedprodusent og samprodusent kan gjerne bidra med mer.
Hvis produksjonen er å regne som en reell samproduksjon, hvor flere bolag deler likt på finansiering eller gjennomføring av produksjonen, kan alle partnere søke som hovedprodusenter i sine nasjonale fond.

Guiden (svenska/English) inneholder flere opplysninger om de aktuelle krav til søknaden.
10. Hva kreves for å søke om utviklingsstøtte?
Søker skal være et Nordvisionsbolag, som betraktes som hovedprodusent i Nordvisionssammenheng – også selv om man samarbeider med en ekstern produsent.

Det er ingen formelle krav til egenandeler for å få utviklingsstøtte, men det skal være minst en nordisk partner med i søknaden og både hovedprodusent og samprodusent skal bidra med midler til prosjektet.
Bidraget kan godt være i form av ressurser, som arbeidstid eller annet. Maksimumsstøtten til utviklingsprosjekt er vanligvis 20.000 EUR.

Nasjonal bestillerinteresse er en forutsetning for å få støtte.

Guiden (svenska/English) inneholder flere opplysninger om de aktuelle krav til søknaden.

Kontakt Nordvisionssekretariatet for mer informasjon: Henrik Hartmann, +45 24 24 83 05 / hrh@dr.dk eller Øystein Espeseth-Andresen, +45 28 54 40 05  / oyes@dr.dk