Mycket mera nordiskt barninnehåll

De nordiske barnekanalene har lang tradisjon i å samarbeide på tvers av landegrensene. Også i år har samarbeidet båret frukter. Her er noen av de mange samproduksjonene fra 2019.

En dinosaurie hemma i garaget? Absolut - åtminstone i SVT:s "Trex"! Foto: SVT.

T-rex i garasjen:

(SVT) Simon er seks år og har et ganske uvanlig husdyr – en Tyrannosaurus Rex som bor i garasjen. Den heter Trex, og skaper mange utfordringer som de to må løse. Serien har foreløpig to sesonger, og de nordiske partnerne fra både Danmark, Finland og Norge er med SVT som samprodusenter på denne.


Verden slik Klara vil ha den:

(SVT) 5-årige Klara har magiske krefter. Når ting blir vanskelig, slitsomt og uhåndterlig, kan hun stoppe tiden ved å rope «STOPP!» Da fryser alt til, og hun kan endre ting til slik hun vil ha det. Serien har så langt fått 20 episoder, og er en samproduksjon mellom SVT, NRK, DR og Svenska Yle.


Ny figur og ny målgruppe:

(NRK) De seneste årene har det blitt laget flere serier for de minste barna – fra rundt ett årsalderen. Nå satser også NRK på dette, med serien Minibarna. I hver episode viser den nysgjerrige Fantus frem tre nye dyr fra norsk fauna. Produksjonen er en samproduksjon melom DR, NRK og Svenska Yle.


Hvordan gjøre det rette?

(DR) Skyldig utfordrer 9–13-åringene på deres rettferdighetssans og deres evne til å tenke kritisk. Skyldig fikk produksjonsstøtte fra Nordvisionsfondet høsten 2019, og både SVT, Svenska Yle og NRK er med som samprodusenter.


En reisende i omvendthet:

(DR) I fiksjonsserien på DR Ramasjang for barn fra 3 til 6 år, møter vi den opprørske og morsommme Oda Omvendt. Hun ble født av sin far og kom ut med bena først. Siden da har hun elsket å snu tingene på hodet. Serien har så langt tre sesonger, og DR samproduserer denne med Svenska Yle.


Nytt sanntidsdrama inne i tredje sesong:

(NRK) Vennskap, utestenging og tilhørighet – hvor langt er noen villige til å gå for å bli populære? Serien har så langt hatt tre sesonger og er i den seneste sesongen en samproduksjon med Svenska Yle.

Läs mer om det senaste årets nordiska utvecklingsprojekt och samproduktioner i Nordvisions årsrapport 2019-2020.